Logo

Unable to access web interface for VVX 300

cwp
Occasional Visitor

Unable to access web interface for VVX 300

I used to be able to access the web interface on my VVX 300 phones but I'm unable to anymore. I'm not sure what changed. They are using the base profile and the versions are:

SIP: 4.1.6.4835

Updater: 5.1.6.3978

 

I access it at https://xxx.xxx.xxx.xxx and go through the part to bypass the security certificate. Then it can't find the page. I've tried this with Chrome, Firefox, and IE, and they all fail.

Message 1 of 6
5 REPLIES 5
Karthik  Sivaram
Polycom Employee

Re: Unable to access web interface for VVX 300

hi CWP,

Thanks for your question .It is possible your web server is disabled .On the Desk Phone interface go to the option >> "Menu Key" >> Select Settings>>Advanced >> login with the password 456 >>> admin settings >>>web server >>> enable http and/or https.

Hope this helps!

Regards,
Karthik Sivaram

Please remember to "Kudo" a post that helped you and / or "Accept as Solution" if it solves your issue.

This forum reply or post is based upon my personal experience and does not reflect the opinion or view of my employer.

Polycom employee participation within this community is not mandatory and any post or article provided by myself is done either during my working hours or outside working hours, in my private time, and may be answered on weekends, bank holidays or personal holidays.
Message 2 of 6
cwp
Occasional Visitor

Re: Unable to access web interface for VVX 300

Thanks for your response. However, the web server option is not available for me. The list below contains all of the options available in the Administration Settings:

 

1. Network Configuration

2. Line Configuration

3. Call Server Configuration

4. TLS Security

5. Reset to Defaults

6. Change Admin Password

7. Handsfree Settings

8. Upload Configuration

9. Paging/PTT Configuration

10. Generate CSR
11. PDC Configuration

 

I have seen in the manual or somewhere online where that list is longer, however, on my phones it only goes to 11.

 

Thanks

Message 3 of 6
SteffenBaierUK
Polycom Employee & Community Manager

Re: Unable to access web interface for VVX 300

Hello CWP,

welcome to the Polycom Community.

Only software version after 5.0.x or 5.1.x (I cannot remember from memory) onwards added this feature to the menu.

 

I suggest you factory reset the unit and in addition update it to a currently supported version like UC Software 5.6.0

Please ensure to provide some feedback if this reply has helped you so other users can profit from your experience.

Best Regards

Steffen Baier

Polycom Global Services

----------------

If official support is required please check how to phone or open a case here

----------------
The title Poly Employee & Community Manager is a community setting and does not reflect my role. I am just a simple volunteer in the community like everybody else. All posts and words are my own & do not represent the views of Employer.

----------------


⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓SIGNATURE ⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓
Notice: This community forum is not an official Poly support resource, thus responses from Poly employees, partners, and customers alike are best-effort in attempts to share learned knowledge.
Please also ensure you always check the VoIP , Video Endpoint , Microsoft Voice , PSTN or other FAQ's in the different sections
Message 4 of 6
biggdawg
Occasional Visitor

Re: Unable to access web interface for VVX 300

I just had this happen. I reset the phone to factory settings and was able to access the web interface. Then I upgraded to the latest firmware. After it installed, the web server configuration option was present at 13 on the list. After this process, it defaulted to HTTPS only.

Message 5 of 6
SteffenBaierUK
Polycom Employee & Community Manager

Re: Unable to access web interface for VVX 300

Hello @biggdawg,

welcome to the Polycom Community.

The community's VoIP FAQ contains this post here:

Jul 06, 2016 Question:Since Upgrading to UC Software 5.5.0 in Generic Base Profile I can no longer use HTTP?

Resolution: HTTPS only is supported since UC Software 5.5.0 only. Please check => here <= for more details


Please ensure you always check the community FAQ and/or utilize the community search before posting any new topics or follow up post’s.

Please ensure to provide some feedback if this reply has helped you so other users can profit from your experience.

Best Regards

Steffen Baier

Polycom Global Services

----------------

If official support is required please check how to phone or open a case here

----------------
The title Poly Employee & Community Manager is a community setting and does not reflect my role. I am just a simple volunteer in the community like everybody else. All posts and words are my own & do not represent the views of Employer.

----------------


⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓SIGNATURE ⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓
Notice: This community forum is not an official Poly support resource, thus responses from Poly employees, partners, and customers alike are best-effort in attempts to share learned knowledge.
Please also ensure you always check the VoIP , Video Endpoint , Microsoft Voice , PSTN or other FAQ's in the different sections
Message 6 of 6