Need Help: Polycom C100S Stopped Working

Andrey
Occasional Visitor

Need Help: Polycom C100S Stopped Working

Hi All,

 

My C100S suddenly stopped working with the following symptoms:

 

 - Windows 7 64bit

 - OS can't recognise the device - neither installing driver automaticaly (it fails) or manually from polycom web site

 - When plugged in USB both red and green leds on C100S are constantly on. Looks like yellow light.

 - None of buttons are working, Polycom sowtware can not see the device

 

I tested it on 3 different laptops with the same result.

 

Previously C100S worked well, problem uppeared straight after laptop received another windows update and was rebooted.

 

Does anyone have any thoughts or experienced similar issue? Don't want to think that device is dead... would be very disappointing.

 

Thanks!

Message 1 of 11
10 REPLIES 10
SteffenBaierUK
Polycom Employee & Community Manager

Re: Need Help: Polycom C100S Stopped Working

Hello Andrey,

welcome to the Polycom Community.

Based on the information that you have tested the device on 3 different laptops I can only assume the device is defective.

 

How this would coincidence with the installation of a windows update is unclear and I have not heard of any other occurrences as such.

Please ensure to provide some feedback if this reply has helped you so other users can profit from your experience.

Best Regards

Steffen Baier

Polycom Global Services

----------------

If official support is required please check how to phone or open a case here

----------------
The title Poly Employee & Community Manager is a community setting and does not reflect my role. I am just a simple volunteer in the community like everybody else. All posts and words are my own & do not represent the views of Employer.

----------------


⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓ SIGNATURE ⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓
Notice: This community forum is not an official Poly support resource, thus responses from Poly employees, partners, and customers alike are best-effort in attempts to share learned knowledge.
Please also ensure you always check the VoIP , Video Endpoint , Microsoft Voice , PSTN or other FAQ's in the different sections
Message 2 of 11
Andrey
Occasional Visitor

Re: Need Help: Polycom C100S Stopped Working

Hi Steffen,

 

Thanks for your reply, however it didn't help much unfortunately.

 

As I have mentioned earlier C100 turns both green and red LEDs on when I plug it in to any USB port. I can't remember it happened before and user Manual doesn't mention why/when this can happen.

 

Does it mean something to you or anyone who knows the "internals" of the product better? Is it a sign of malfunction?

 

Thank you,

Andrey

Message 3 of 11
SteffenBaierUK
Polycom Employee & Community Manager

Re: Need Help: Polycom C100S Stopped Working

Hello Andrey,

Plugging the device into the USB port will shortly use Green and Red initially to illuminate the "ring" and then shortly display red only.

 

After this no lights are being displayed.

 

Pressing the Mute Icon will illuminate the "ring" red.

 

As mentioned already I believe this device is defective.


Please ensure to provide some feedback if this reply has helped you so other users can profit from your experience.

Best Regards

Steffen Baier

Polycom Global Services

----------------

If official support is required please check how to phone or open a case here

----------------
The title Poly Employee & Community Manager is a community setting and does not reflect my role. I am just a simple volunteer in the community like everybody else. All posts and words are my own & do not represent the views of Employer.

----------------


⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓ SIGNATURE ⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓
Notice: This community forum is not an official Poly support resource, thus responses from Poly employees, partners, and customers alike are best-effort in attempts to share learned knowledge.
Please also ensure you always check the VoIP , Video Endpoint , Microsoft Voice , PSTN or other FAQ's in the different sections
Message 4 of 11
Andrey
Occasional Visitor

Re: Need Help: Polycom C100S Stopped Working

Hi Steffen,

 

Thanks, a bit sad that such a simple device can actually break, especially for the price:) Will see if I can return it.

 

Regards,

Andrey

Message 5 of 11
SteffenBaierUK
Polycom Employee & Community Manager

Re: Need Help: Polycom C100S Stopped Working

Hello Andrey,


not knowing the full history or age of the unit my reply simply assumes the unit is defective by what you describe.


Please ensure to provide some feedback if this reply has helped you so other users can profit from your experience.

Best Regards

Steffen Baier

Polycom Global Services

----------------

If official support is required please check how to phone or open a case here

----------------
The title Poly Employee & Community Manager is a community setting and does not reflect my role. I am just a simple volunteer in the community like everybody else. All posts and words are my own & do not represent the views of Employer.

----------------


⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓ SIGNATURE ⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓
Notice: This community forum is not an official Poly support resource, thus responses from Poly employees, partners, and customers alike are best-effort in attempts to share learned knowledge.
Please also ensure you always check the VoIP , Video Endpoint , Microsoft Voice , PSTN or other FAQ's in the different sections
Message 6 of 11
JohnDownUnder
Occasional Visitor

Re: Need Help: Polycom C100S Stopped Working

Hi Steffen,

 

My beloved Polycom Communicator C100S has always worked beautifully on my Sony Vaio laptop with Win 7. However, I made the mistake of upgrading to Win 10 last week and now the Communicator will not work at all. It is a disaster for me as the Vaio speakers are so poor and the Communicator excells in allowing Skype conference calls. Will there be an upgrade pretty soon? Many thanks, John 

Message 7 of 11
SteffenBaierUK
Polycom Employee & Community Manager

Re: Need Help: Polycom C100S Stopped Working

Hello JohnDownUnder,

welcome to the Polycom Community.

Our official support page => here <= does state the currently supported Operating systems.

 

Neither Windows 8, Windows 8.1 or Windows 10 are listed as supported Operating systems and I am not aware of any future development.

 

Stating the above I plugged my own C100S into a Windows 10 PC and it works.

 

The community search should find another few C100S discussions on unsupported Operating systems and how other people got theirs working.

 

Officially Windows 7 is the latest supported OS.

Please ensure to provide some feedback if this reply has helped you so other users can profit from your experience.

Best Regards

Steffen Baier

Polycom Global Services

----------------

If official support is required please check how to phone or open a case here

----------------
The title Poly Employee & Community Manager is a community setting and does not reflect my role. I am just a simple volunteer in the community like everybody else. All posts and words are my own & do not represent the views of Employer.

----------------


⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓ SIGNATURE ⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓
Notice: This community forum is not an official Poly support resource, thus responses from Poly employees, partners, and customers alike are best-effort in attempts to share learned knowledge.
Please also ensure you always check the VoIP , Video Endpoint , Microsoft Voice , PSTN or other FAQ's in the different sections
Message 8 of 11
JohnDownUnder
Occasional Visitor

Re: Need Help: Polycom C100S Stopped Working

Dear Steffen,

 

Thank you very much for taking the time to reply so quickly. It is much appreciated indeed. I am astonished (and envious!) that your C100S works on your Win 10 PC and have returned to trying to get mine to work but, unfortunately, to no avail. I will ask our institute's IT person to have a look and see if there is a work-around of some sort that he can find. In the meantime, I am curious to note that there is seemingly no speakerphone of any brand on the market today that is supposedly Win 10-compartible. I will be happy to switch back to Win 7 if I have to.

 

I'll keep you posted on my experiences and the outcome but, for now, thank you again for your time and effort. 

 

Best wishes,

 

John

Message 9 of 11
nickgoldman
Occasional Visitor

Re: Need Help: Polycom C100S Stopped Working

This is so long ago, probably noone is still there... but my C100S just suffered the same fate.  Did you ever find any fix?  Mine was working perfectly for years, including with Windows 10, but just failed a couple of days ago.  The symptoms are exactly as you describe.

 

   Nick Goldman

 

Message 10 of 11