Polycom Station 2 does not ring for incoming calls

rbjers
Occasional Visitor

Polycom Station 2 does not ring for incoming calls

I have a Polycom Station 2 part# 2201-16200-001 E, with a SoundStation 2 wall module part# 2201-16020-001 D.  The Polycom Station 2 does not ring for incoming calls nor will the 3 LEDs light up.  I have the ringer volume turned all the way up on the Polycom Station 2.   I get dial tone on the Polycom Station 2 and I can make calls fine.  I have tried connecting a POD analog phone to the same phone line and it rings fine.  What could be causing this problem?

Message 1 of 3
2 REPLIES 2
SteffenBaierUK
Polycom Employee & Community Manager

Re: Polycom Station 2 does not ring for incoming calls

Hello rbjers,

 

welcome to the Polycom Community.

 

Has this unit ever worked before or is this a new install?

 

Was the unit purchased in the country you are intending to use it?

 

I can only suggest that you contact Polycom via your Reseller if the Unit is still within warranty.

 

Best Regards

 

Steffen Baier

 

Polycom Global Services 

 

----------------

If official support is required please check how to phone or open a case here

----------------
The title Poly Employee & Community Manager is a community setting and does not reflect my role. I am just a simple volunteer in the community like everybody else. All posts and words are my own & do not represent the views of Employer.

----------------

Notice: This community forum is not an official Poly support resource, thus responses from Poly employees, partners, and customers alike are best-effort in attempts to share learned knowledge. If you need immediate and/or official assistance please open a service ticket through your proper support channels.
Please also ensure you always check the VoIP , Video Endpoint , Skype for Business , PSTN or RPM FAQ's
Message 2 of 3
Frank_Chibu
Occasional Visitor

Re: Polycom Station 2 does not ring for incoming calls

I have exact same problem.  Rebuilt the phone on different TN, copied the one other SS2(M2616 clone).. I've tried everything.  The SS2 will make calls no problem.  When you dial it, it does not ring.  You can hit the phone/answer button and it will answer.  The ringer is not set to off.  I've swapped it out with the other SS@ M2616 clone we have it it works fine.

 

I suspect its an obscure setting in the set built in the PBX (Nortel Option 61c) 

 

help!

 

thanks

 

Frank

Message 3 of 3