Logo

BT600 flashing blue

Re: BT600 flashing blue

My official Poly case was: Case:34090461

Message 21 of 33

Re: BT600 flashing blue

I had the same problem while running Windows 10 21H2.  Out of desperation I uninstalled all of my audio and USB drivers. After reinstalling them all, the problem went away. Coincidence or there was a conflict,  I don't know but it now works as it should. 

Message 22 of 33

Re: BT600 flashing blue

hey guys, I've had an important update from Poly Official Support (thank you moderator!)

It seems to have fixed my issue, I'm under testing but it should be ok.

Disable the "Intel® Smart Sound Technology BUS" (not USB) driver on you computer, restart it and enjoy!

 

There is a KB article talking about that:

https://www.poly.com/gb/en/support/knowledge-base/kb-article-page?type=Support+Information&lang=en_U...

 

Let me know if you have solved.

Message 23 of 33
NicolasP
Visitor

Re: BT600 flashing blue

Thanks !

 

Your link is broken, however the steps fixed it for me.

 

I left the intel drivers disabled just in case, with no ill effects so far.

 

On my PC (french), they are named :

Technologie Intel Smart Sound pour audio Bluetooth

Technologie Intel Smart Sound pour audio USB

Technologie Intel Smart Sound pour microphones numériques

Message 24 of 33
MMP
Occasional Visitor

Re: BT600 flashing blue

This is the fix -

As above, you have to right click and disable the Intel Smart Sound Technology BUS in the device list under system devices.  It may take some power cycles of PC/Laptop and/or the dongle being taken out and re-connected.  

 

I am so glad I read to the last page of responses.

Message 25 of 33
Robotukas
Occasional Visitor

Re: BT600 flashing blue

Hello, 

 

if I disable Intel Smart Sound Technology BUS so I don't have sound at all. In another word, I can't use the headset anymore.

 

 Poly Team,

"Intel Smart Sound Technology BUS"

Now I know why I have issues with a microphone. People can't hear me properly when I speak, it is poor voice quality. It did not use to be before, but now, I have this issue after the intel update (last year). Could you please fix this asap, as we AV company will avoid choosing your products for the office project. 

I don't want that client complains about your product.

 

Kind regards,

 

Robertas

Message 26 of 33
SteffenBaierUK
Polycom Employee & Community Manager

Re: BT600 flashing blue

Hello @Robotukas ,

 

Welcome to the Poly Community.

 

If you require support please contact our support organisation.

 

This is a community forum run by volunteers.

 

Details are in my signature

 

Please ensure to provide some feedback if this reply has helped you so other users can profit from your experience.

Best Regards

Steffen Baier

 

----------------

If official support is required please check how to phone or open a case here

----------------
The title Poly Employee & Community Manager is a community setting and does not reflect my role. I am just a simple volunteer in the community like everybody else. All posts and words are my own & do not represent the views of Employer.

----------------


⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓SIGNATURE ⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓
Notice: This community forum is not an official Poly support resource, thus responses from Poly employees, partners, and customers alike are best-effort in attempts to share learned knowledge.
Please also ensure you always check the VoIP , Video Endpoint , Microsoft Voice , PSTN or other FAQ's in the different sections
Message 27 of 33
PolyXpert
Occasional Visitor

Re: BT600 flashing blue

Hi folks,

 

we had exactly same issue and escalated it with our own technicians.

 

In general, it's obviously caused by a firmware change at BT600 bluetooth receiver. We use this device for a long time in conjunction with Yealink IP phones and never had any problem. After firmware upgrade to v.2120, BT600 device began to flash blue even with no phone call. It started to flash in the same moment, if the key "Headset" on Yealink IP phone was pressed. Under normal circumstances, nothing happens until there is a phone call. But now, BT600 is flashing blue all the time and will prevent Headset Voyager 5200 a second paired device to work. 

 

Because this issue should be solved from Poly, we now use another BT receiver (1Mii) as a replacement for BT600 and issues has been gone.

 

Now we'll ask for a firmware downgrade option to re-establish proper function of BT600 device.

Message 28 of 33
SteffenBaierUK
Polycom Employee & Community Manager

Re: BT600 flashing blue

Hello @PolyXpert ,

 

Welcome to the Poly Community.

 

Simply follow the post above yours.

 

Please ensure to provide some feedback if this reply has helped you so other users can profit from your experience.

Best Regards

Steffen Baier

 

----------------

If official support is required please check how to phone or open a case here

----------------
The title Poly Employee & Community Manager is a community setting and does not reflect my role. I am just a simple volunteer in the community like everybody else. All posts and words are my own & do not represent the views of Employer.

----------------


⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓SIGNATURE ⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓
Notice: This community forum is not an official Poly support resource, thus responses from Poly employees, partners, and customers alike are best-effort in attempts to share learned knowledge.
Please also ensure you always check the VoIP , Video Endpoint , Microsoft Voice , PSTN or other FAQ's in the different sections
Message 29 of 33
PolyXpert
Occasional Visitor

Re: BT600 flashing blue

Thanks, Steffen. I just opened a case and will give feedback about the solution in this forum.

Message 30 of 33